Üdülőépület felújítása - Balatonföldvár
Tervezés éve
2017
Tervező
Barabás Lajos
Tarcsi László
Czirják Róbert
Leírás

A feladat egy 10 szobaegységből álló üdülő újragondolása. Az épület az 1960-as évek végén épült a kor modern építészeti gondolkodásmódjának szellemében.

Az épület Balatonföldvár belterületén található. A telek „átmenő telek”, mely a Budapesti utat köti össze a Spur István úttal. A tervezéssel érintett épület mintegy az ingatlan súlypontjában, szabadon álló beépítési módban telepített.

Tervezett állapot: Mindenképpen fontos építészeti szempont volt számunkra, hogy az épület szellemiségét megőrizve olyan korszerűsítéseket hajtsunk végre, amelyek szolgálják a mai kor megnövekedett elvárásait, eleget tesznek a megrendelő igényeinek és jó időre megőrzik a ház állagát. Egyértelműen tetten érhető legyen az épület múltja és jelene.

Képek