Bartók Béla utcai óvoda felújítása
Tervezés éve
2016
Építés éve
2017
Tervező
Barabás Lajos
Nagy Dénes
Tarcsi László
Kelemen Stella
Czirják Róbert
Leírás

Az óvodaépület 1925-ben nyílt meg Debrecen, Hatvan utcai kert városrészben.
Az épület akadálymentesítése során abba a problémába ütköztünk, hogy a földszinti padlószint-különbségeket nem tudtuk az épületen belül feloldani,.

Ezért a tornaszoba, illetve az épület egyéb bejáratai a nyugati játszóudvar felől egy tereprámpából kialakított udvari terep-installáción keresztül érhetők el. A tereprámpáknak köszönhetően nincs szükség, vagy csak csekély mértékben korlátokra kerékvetőkre, ilyen módon egy lankás, dombokkal tarkított, minden gyermek számára használható játszóudvar alakul ki, mely akadálymentesen köti össze az épület különböző szintjeit, illetve ad lehetőséget az akadálymentes gépkocsi és gyalogos rácsatlakozásra is. Ebben a játékos rendszerben lehetőség nyílt egy intenzív tájépítészeti környezet létrehozására.

Képek